Notice: Undefined index: PERMISSION_FORMATTERS_ALL in /home2/dealer/main/pkg/lis/lotto/html/forum/extensions/DefaultFormatter/default.php on line 46

Notice: Undefined index: PERMISSION_FORMATTERS_Text in /home2/dealer/main/pkg/lis/lotto/html/forum/extensions/DefaultFormatter/default.php on line 51

Notice: Undefined index: PERMISSION_FORMATTERS_Text in /home2/dealer/main/pkg/lis/lotto/html/forum/extensions/DefaultFormatter/default.php on line 51

Notice: Undefined index: PERMISSION_FORMATTERS_Html in /home2/dealer/main/pkg/lis/lotto/html/forum/extensions/DefaultFormatter/default.php on line 51

Notice: Undefined index: PERMISSION_FORMATTERS_SHOW in /home2/dealer/main/pkg/lis/lotto/html/forum/extensions/DefaultFormatter/default.php on line 64
 Forum G-Lotto - Jakie funkcje chcielibyście zobaczyć w programie Lotto Organizer 0.7?
Niezalogowany (Zaloguj siÄ™)

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Witaj Nieznajomy!
Chcesz wziąć udział w dyskusjach? Jeśli posiadasz już bezpłatne konto, zaloguj się.
Natomiast jeśli nie posiadasz jeszcze konta, załóż je za darmo.

6 Apr 2008 zmieniony
 # 1
Witajcie

Lotto Organizer 0.6 już jest praktycznie gotowy. Prawdopodobnie jeszcze dziś skończę pisać pomoc do programu i dorobię do niego instalator. Potem już tylko testy, żeby uniknąć problemów z działaniem programu w Windows XP i wrzucam program na stronkę. Od razu muszę napisać, że aby odciążyć serwer opłacany z własnej kieszeni, Lotto Organizera wrzucę na RapidShare. Nie potrzeba tam mieć żadnego konta, ale ściągnięcie programu będzie wyglądało nieco inaczej i będzie się odbywało na obcojęzycznym interfejsie. Sprawa jest banalna i sprowadza się do kliknięcia "FREE" i odczekania około minuty, a następnie przepisania literek z obrazka w specjalne pole i program będzie się pobierał. Serdecznie przepraszam za to utrudnienie, ale w ciągu sześciu tygodni od opublikowania programu odnotowałem blisko 5000 pobrań, co przy rozmiarze wynoszącym 1.3 MB przekłada się na błyskawiczne zjadanie transferu z konta.

Tyle o LO 0.6, a w tym miejscu prosiłbym Was o opisywanie funkcjonalności, jaką chcielibyście zobaczyć w wersji 0.7.

Możecie przedstawiać dowolne pomysły. Wspólnie poddamy je pod dyskusję i ustalimy priorytety, a potem zostanie już tylko... dodanie ich do programu :-)

Zapraszam do dyskusji :-)

A poniżej sumaryczna lista proponowanych dodatków do Lotto Organizera, którą będę aktualizował na bieżąco, w miarę rozwoju dyskusji.

### LISTA PROPONOWANYCH DODATKÓW W WERSJI 0.7 ###

1. analiza/prognoza plusa
2. legenda na wykresie
3. oczyścić okno prognoz z niepotrzebnych informacji
4. analiza i prognoza gry "na seriÄ™" i "kratkÄ™"
5. analiza przerw między wystąpieniem poszczególnych wariantów
6. przewijanie okienka z analizami na sam dół
7. zmiany w okienku prognoz (wywalenie zbędnych informacji itp. i reorganizacja)
  •  
    8 Apr 2008 zmieniony
     # 2
    Hej hej

Ja miałbym dwie propozycje dotyczace zakladki betgun:

- analiza i prognozowanie plusa - wtedy w programie bylyby obslugiwane wszystkie zaklady betguna z multilotka - jedynego losowania, ktore mozna obstawiac codziennie
    - mysle ze praktyczne byloby przeniesienie wszystkich wynikow (analiz i prognoz) z okna w ktorym sie teraz pojawiaja do osobnej tabelki pod tym oknem - czasem przegladam jakie byly wyniki historyczne w danych losowaniach w analizie, zato niezbyt przegladam rownania i zmienne opisywane w prognozie (oprocz s0, na ktore zwracam uwage wedle Twoich rad), i uwazam, ze wygodniej byloby miec same wyniki na dole, bez koniecznosci przewijania okna (czyli wyniki i przerwy w analizie oraz prognozy +1-5 w prognozie). Troche to chyba zamotalem, ale mam nadzieje, ze mozna zrozumiec o co mi chodzi

9 Apr 2008 zmieniony
     # 3
    Napisane przez: KogerTroche to chyba zamotalem, ale mam nadzieje, ze mozna zrozumiec o co mi chodzi

Dzięki za sugestie :-)
    Gdybyś mógł jednak jakiś rysunek zrobić czy coś, to byłbym w stanie lepiej ogarnąć tę drugą, bo w chwili obecnej nie potrafię tego zwizualizować :-/

9 Apr 2008
     # 4
    Witam :)
    Gratulacje dla autora programu, widze że programujesz w c# :)
    Mam pomysł na nową funkcję.
    Chodzi o to, że mozna by obliczyc (zrobić raport) na tzw. grę "na serię" lub " w kratkę" coś na podobieństwo gry w MLB ("palant" amerykański hehe) :)

Seria to kolejne wystapienia np. parzystych pod rzÄ…d.
    "Kratka" to wystapienie naprzemian przyste potem nieparzyste.

Ciekawe jak to wyglada na bazie historycznej mialem gdzies excela z tym ale zgubilem :(

Pomysł zaczerpnąłem z pewengo forum:
    O tutaj :)
    A tutaj tak to wyglÄ…da w przypadku Basebalaa:
    Baseball

To tylko pomysł, ale myślę że w programie możnaby także zamieścić opcje gry w MLB progresją właśnie metodą serii kratki lub na przełamanie :):) BetGun chyba ma w swojej ofercie MLB?:)

Pozdrawiam:)

9 Apr 2008 zmieniony
     # 5
    Napisane przez: gma
    Dzięki za sugestie :-)
    Gdybyś mógł jednak jakiś rysunek zrobić czy coś, to byłbym w stanie lepiej ogarnąć tę drugą, bo w chwili obecnej nie potrafię tego zwizualizować :-/

Heh, tego sie obawialem, postram sie to jeszcze raz opisac w mniej zamotany sposob:
    - mowilem o tym, zeby w zakladce analiza betgun po kliknieciu 'analiza' oprocz tego, ze w oknie po prawej pojawiaja sie wyniki historyczne, to zeby w malym okienku ponizej osobno pojawialy sie 'wyniki z zakresu' oraz 'biezaca przerwa'. Chodzi o to, zeby sprawdzajac rozne zakresy nie trzeba bylo za kazdym razem przewijac okienka po prawej stronie, chyba ze chcialoby sie zobaczyc rozne wyniki historyczne
    - analogicznie sprawa ma sie z prognoza: nie wiem jak mialbym wykorzystywac rownania, wiec w oknie po prawej zwracam uwage wylacznie na 's0', prognozy +1 do +5 oraz czasem na informacje kiedy wpadal analizowany wariant. Tak wiec przeniesienie wynikow prognozy oraz najwazniejszych skladnikow funkcji (w mojej wypadku jest to s0, ale nie wiem na co jeszcze zwracaja uwage inni) do osobnego okienka usprawniloby caly proces prognozy
  •  
    9 Apr 2008 zmieniony
     # 6
    Witajcie :-)

Po pierwsze: dzięki za sugestie -- Wasze pomysły są dla mnie bardzo istotne :-)

A teraz odpowiedzi :-)

Napisane przez: daniel8181Gratulacje dla autora programu, widze że programujesz w c# :)

Dzięki :-) Zgadza się, odkąd Microsoft udostępnił za friko środowisko programistyczne, które można wykorzystywać w zastosowaniach komercyjnych, nie korzystam już z niczego innego. Wygoda pracy w Visual Studio po prostu powala.

Napisane przez: daniel8181Chodzi o to, że mozna by obliczyc (zrobić raport) na tzw. grę "na serię" lub " w kratkę" coś na podobieństwo gry w MLB ("palant" amerykański hehe) :)

Świetny pomysł!

W zasadzie, to już mógłbyś się temu przyjrzeć, bo program przy pomocy nieopisanej funkcji już wyświetla analizy parzystych i małych w skróconej formie, zdatne do analizy "seryjnej".
    Gdy analizujesz parzyste, pojawia Ci się przykładowo taka linia z wynikiem:

3989 - 2008-04-06 - 09 (20) | .........
    3990 - 2008-04-07 - 10 (01) | ==========
    3991 - 2008-04-08 - 11 (02) | ###########

Liczba w nawiasie to podwaliny jednej z funkcji, którą miałem napisać jakiś czas temu (pewnie trafi do którejś wersji LO), a oznacza... ilość małych (liczba dziesiątek) i ilość parzystych (liczba jedności), zapisane w formacie:
    - [0] <10,
    - [1] =10,
    - [2] >10.

Nie jest to może super wygodne rozwiązanie, ale dzięki temu już teraz możesz rzucić okiem na to, czy gra "seryjna" ma jakąś rację bytu.

Za to dzięki Twojemu pomysłowi ja wpadłem na coś takiego: zamiast prognozować pojedyncze zdarzenia można by... prognozować początek dłuższej serii. Innymi słowy: program podaje losowanie np. 4001 i wiesz, że od tego czasu analizowany wariant powinien padać częściej i/lub kilka razy z rzędu.

Co o tym myślicie?

Napisane przez: daniel8181To tylko pomysł, ale myślę że w programie możnaby także zamieścić opcje gry w MLB progresją właśnie metodą serii kratki lub na przełamanie :):) BetGun chyba ma w swojej ofercie MLB?:)

Tak, BetGun ma w ofercie zdarzenia MLB, ale dopóki nie dodam wszystkich funkcji łączących Lotto i bukmacherkę, raczej nie będę szedł w analizowanie zdarzeń sportowych.

A tak z ciekawości... jak widziałbyś taką funkcję w programie? Czego oczekiwałbyś od Lotto Organizera w tej kwestii?
    Pytam, bo Twoje sugestie z pewnością ułatwią mi w przyszłości ewentualną implementację tej funkcji :-)

Napisane przez: Koger- mowilem o tym, zeby w zakladce analiza betgun po kliknieciu 'analiza' oprocz tego, ze w oknie po prawej pojawiaja sie wyniki historyczne, to zeby w malym okienku ponizej osobno pojawialy sie 'wyniki z zakresu' oraz 'biezaca przerwa'. Chodzi o to, zeby sprawdzajac rozne zakresy nie trzeba bylo za kazdym razem przewijac okienka po prawej stronie, chyba ze chcialoby sie zobaczyc rozne wyniki historyczne

Tak na szybko, to mogę poradzić Ci wykorzystanie notatnika wbudowanego w program. Możesz tam sobie coś zanotować i potem jednym klikiem masz pod ręką.
    A odnośnie tego okienka: będę musiał się mocno zastanowić jak by je tu wcisnąć w aktualny interfejs, bo zmiana na jednej zakładce niestety pociągnie za sobą reorganizację całego interfejsu :-/

Napisane przez: Koger- analogicznie sprawa ma sie z prognoza: nie wiem jak mialbym wykorzystywac rownania, wiec w oknie po prawej zwracam uwage wylacznie na 's0', prognozy +1 do +5 oraz czasem na informacje kiedy wpadal analizowany wariant. Tak wiec przeniesienie wynikow prognozy oraz najwazniejszych skladnikow funkcji (w mojej wypadku jest to s0, ale nie wiem na co jeszcze zwracaja uwage inni) do osobnego okienka usprawniloby caly proces prognozy

Oki :-) W 0.7 już nie będzie tych wzorków i pozostałych parametrów.

Jeszcze raz dzięki za sugestie i... czekam na więcej :-)

9 Apr 2008
     # 7
    Dzięki za odpowiedź :)
    Więc tak, ogólnie interesuje mnie gra na zdażenia o prawdopodobieństwie 50% i kursie ~2 .
    W ML Dl czy tradycyjnym typowaniu piłki nożnej niestety pojawia się znane nam [X] - remis :)
    Ale są sposoby na uniknięcie tego...

Np. gra UNDER/OVER czy właśnie MLB świetnie nadają się do progresji.
    Mamy tylko dwa zdażenia albo wygra druzyna A albo B :)
    Nie jest także tajemnicą że w MLB drużyny grają "serią" - mają kilka wygranych bądź przegranych z rzędu, zaś drużyny z wyższej półki grają "w kratke" :)
    Nie mówie tego z własnych doświadczeń ale z obserwacji innych którzy grają w MLB od kilku lat.

(...)W zasadzie, to już mógłbyś się temu przyjrzeć, bo program przy pomocy nieopisanej funkcji już wyświetla analizy parzystych i małych w skróconej formie, zdatne do analizy "seryjnej".
    Gdy analizujesz parzyste, pojawia Ci się przykładowo taka linia z wynikiem:

3989 - 2008-04-06 - 09 (20) | .........
    3990 - 2008-04-07 - 10 (01) | ==========
    3991 - 2008-04-08 - 11 (02) | ###########

Liczba w nawiasie to podwaliny jednej z funkcji, którą miałem napisać jakiś czas temu (pewnie trafi do którejś wersji LO), a oznacza... ilość małych (liczba dziesiątek) i ilość parzystych (liczba jedności), zapisane w formacie:
    - [0] <10,
    - [1] =10,
    - [2] >10.

Dzięki, niezauważyłem tego :)

Za to dzięki Twojemu pomysłowi ja wpadłem na coś takiego: zamiast prognozować pojedyncze zdarzenia można by... prognozować początek dłuższej serii. Innymi słowy: program podaje losowanie np. 4001 i wiesz, że od tego czasu analizowany wariant powinien padać częściej i/lub kilka razy z rzędu.

Właśnie, otóż to!
    Wszystko przerabiamy na zdażenia dwu-drogowe , taka 0,1 , true, false :)
    Wszystko to ciÄ…g 0 i 1, 00001101010111000111 itp. :)
    Teraz musimy nauczyć się ten "ciąg" jakoś w sensowny sposób obrabiać.

Funkcje programu:
    1. Program analizuje serię i podaje wyniki w zadanym okresie losowań:
    - najdłuższa seria wygranych ,
    - najdłuższa seria przegranych,
    - najdłuższa seria "kratki"
    (czyli zdażeń naprzemiennych, np. 10 10 10 10 10 ...
    raz parzyste potem nieparzyste itd- tutaj 5 serii kratki (01)),
    - tak jak piszesz, prognoza serii (MNK) program pokazuje na co lepiej grać :
    czy na seriÄ™ czy na kratkÄ™:)
    - program wylicza nam dokłądnie ile razy padła określona seria:

seria najkrótsza to: [11] lub [00] można oznaczyć jako :
    seria_1 : [x] (wypadłą [x] razy w zadanym zakresie losowań)
    seria_2 : [x] (np ciÄ…g : [111 lub 000] itp... :)

Napisane przez: daniel8181
    To tylko pomysł, ale myślę że w programie możnaby także zamieścić opcje gry w MLB progresją właśnie metodą serii kratki lub na przełamanie :):)betgun.php" shape="rect" rel="nofollow">BetGunchyba ma w swojej ofercie MLB?:)

Tak,betgun.php" shape="rect" rel="nofollow">BetGunma w ofercie zdarzenia MLB, ale dopóki nie dodam wszystkich funkcji łączących Lotto i bukmacherkę, raczej nie będę szedł w analizowanie zdarzeń sportowych.

A tak z ciekawości... jak widziałbyś taką funkcję w programie? Czego oczekiwałbyś od Lotto Organizera w tej kwestii?
    Pytam, bo Twoje sugestie z pewnością ułatwią mi w przyszłości ewentualną implementację tej funkcji :-)

Co do zdażeń sportowych to wcale nie musisz się na nich znać heh.
    Jak juz pisałem :

Np. przy grze na tzw. "serię" wygrywamy już przy układzie [00] lub [11] !!!
    Przykład.
    Ostatnio wylosowano parzyste(P>10) to dzisiaj także gram na parzyste...(na serię) :)

Należy tylko poszukać bazy wyników (najlepiej w pliku .txt ) MLB i np. piłki nożnej U/O , następnie przerabiamy to na ciąg 0,1 i obrabiamy :):)
    Oczywiście zdażenia sportowe to tlyko dodatek wcale nie muszą być w programie.... :):):)

Wiem , że łatwiej to powiedzieć ale kiedyś chyba 2 lata temu bawiłem się tym w excelu i wyniki były conajmniej zachęcające :):)

9 Apr 2008 zmieniony
     # 8
    Jest jeszcze mały szkopół w moim pomyśle :)

Otóż zdażenia mogą być takie ( 3 -drogowe):
    Np. [ 001X0101X11XX1000101X01X ] - [x] - remis [ P=NP=10 ]

Mamy trzy wyjścia moim zdaniem - mogą isteniec jednocześnie jako oddzielne opcje( to co robimy z [x] ):

1. Kasujemy z ciągu wszystkie zdażnienia [x].

Np. [ 001X0101X11XX1000101X01X ] ==> [ 001_0101_11_1000101_01_ ]

[ (_) - tam usuneliśmy [x] ].

2. Traktujemy pojawienie siÄ™ [x] jako {STOP}.

Np. [ 001X0101X11XX1000101X0 ] ==> [ 001{stop}0101{stop}11{stop}1000101{stop}01{stop}]

Analizujemy dzięki temu tylko te dane z ciągu, które są pomiędzy {stop} a {stop} :)

Np. [...{stop}0101{stop}...]

Tutaj pomiędzy {stop} a {stop} widzimy 4 zdażenia [ 0101 ] - czyli tzw. "kratka" :)

3. Zostawiamy , ale wówczas musimy zbadać jak [x] wpływa na dany trend...

Np. [ 001_X_01... ]
    - przed [x] było [01 - kratka] zaś po [0] , czyli [x] zachował trend "na kratkę".

Inny fragment przykładu ciągu [...01X11...]:
    - przed [x] było [01 - kratka] zaś po [11- seria] , czyli [x] zmienił trend "na serię".

Jednak myślę że najlepsze są najprostrze rozwiązania więc wybieramy wariant 1 ( kasujemy z ciągu [x] ) :)

W miarę rozwoju owej analizy możnaby się pokusić o badanie "fragmentów" ciągu...
    Przykład.
    Ciąg => [ 001X0101X11XX1000101X0 ] i teraz chcę sprawdzić na historycznej bazie czy takie same bądź bardzo podobne "ciągi" miały miejsce ... :)

CiÄ…g => [ 001X0101X11XX1000101X0 ]
    n- zdażeń 22,
    0 - 9
    1- 8
    x - 5

Ustawiam sobie głębokośc badania : np na n= 5 (5 ostatnic zdażen):

CiÄ…g => [ ... 101X0 ] i sprawdzam:
    Wynik może być np. taki że na 1000 losowań takie zdażenie miaó miejsce np. 10 razy.

I teraz sprawdzamy co nastąpiło po tym zdażeniu(po tym ciągu 5-cio elementowym):
    Może być tak:

1- 5
    x- 3
    0- 2

czyli statystycznie w 50 % przypadków po takim "ciągu"- wzorcu 5 -elementowym [101X0 ]
    wypadała "1" - czyli zdażenie ( P>10 ), więc w next losowaniu własnie na nie gramy...:)

Jak to mawiał Einstein - "Upraszczajmy wszystko jak tylko sie da, ale nie bardziej..." :)

Mam jescze jeden ciekawy pomysł ale nie chce tutaj floodować i zalewać forum swoimi bazgrołami, krok po kroku niech najpierw gma i inni przetrawią ten pomysł, potem podam drugi , no chyba że chcecie żebym już teraz napisał hehe :)

10 Apr 2008
     # 9
    1. plus parzysty a nieparzysty ->zliczanie
    2. ilość liczb parzystych w Dużym Lotku -> również zliczanie
    Ja stawiam na proste metody analizy i było by miło aby te funkcje pojawiły się w nowej wersji programu:)
  •  
    10 Apr 2008
     # 10
    Napisane przez: K. O1. plus parzysty a nieparzysty ->zliczanie
    2. ilość liczb parzystych w Dużym Lotku -> również zliczanie

Zliczanie... czyli co... musisz być nieco konkretniejszy, bo jedno słowo niewiele mi mówi ;-)