Notice: Undefined index: PERMISSION_FORMATTERS_ALL in /home2/dealer/main/pkg/lis/lotto/html/forum/extensions/DefaultFormatter/default.php on line 46

Notice: Undefined index: PERMISSION_FORMATTERS_Text in /home2/dealer/main/pkg/lis/lotto/html/forum/extensions/DefaultFormatter/default.php on line 51

Notice: Undefined index: PERMISSION_FORMATTERS_Text in /home2/dealer/main/pkg/lis/lotto/html/forum/extensions/DefaultFormatter/default.php on line 51

Notice: Undefined index: PERMISSION_FORMATTERS_Html in /home2/dealer/main/pkg/lis/lotto/html/forum/extensions/DefaultFormatter/default.php on line 51

Notice: Undefined index: PERMISSION_FORMATTERS_SHOW in /home2/dealer/main/pkg/lis/lotto/html/forum/extensions/DefaultFormatter/default.php on line 64
 Forum G-Lotto - Jakie funkcje chcielibyście zobaczyć w programie Lotto Organizer 0.7?
Niezalogowany (Zaloguj siÄ™)

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Witaj Nieznajomy!
Chcesz wziąć udział w dyskusjach? Jeśli posiadasz już bezpłatne konto, zaloguj się.
Natomiast jeśli nie posiadasz jeszcze konta, załóż je za darmo.

15 Apr 2008 zmieniony
 # 21
Napisane przez: gma
Napisane przez: Koger
- mowilem o tym, zeby w zakladce analiza betgun po kliknieciu 'analiza' oprocz tego, ze w oknie po prawej pojawiaja sie wyniki historyczne, to zeby w malym okienku ponizej osobno pojawialy sie 'wyniki z zakresu' oraz 'biezaca przerwa'. Chodzi o to, zeby sprawdzajac rozne zakresy nie trzeba bylo za kazdym razem przewijac okienka po prawej stronie, chyba ze chcialoby sie zobaczyc rozne wyniki historyczne

Tak na szybko, to mogę poradzić Ci wykorzystanie notatnika wbudowanego w program. Możesz tam sobie coś zanotować i potem jednym klikiem masz pod ręką.
A odnośnie tego okienka: będę musiał się mocno zastanowić jak by je tu wcisnąć w aktualny interfejs, bo zmiana na jednej zakładce niestety pociągnie za sobą reorganizację całego interfejsu :-/

Co do okienka - pomyślałem nad tym i widzę dwa uproszczone, ale funkcjonalne rozwiązania tego problemu, nie wiem tylko jak z jego implementacją ;)

1. Wyniki mogą się wyświetlać na samej górze okienka, które jest teraz w interfejsie. Wiem że pojawiają się dopiero po obliczeniach, więc kwestią jest to czy da się je strosunkowo łatwo przekopiować na góre.

2. Po kliknięciu analiza okienko samo mogłoby się przewijać na sam dół.

Pomysły nie są zbytnio górnolotne i jak mówiłem, nie wiem czy są możliwe do zaimplementowania, ale może da się coś z nich wycisnąć
  •  
    15 Apr 2008 zmieniony
     # 22
    Kliknęło mi się dwa razy, przepraszam za kopię :/

15 Apr 2008
     # 23
    Napisane przez: KogerKliknęło mi się dwa razy, przepraszam za kopię :/

Nie ma problemu :-)

Koger, prosiłbym Cię o zrobienie zrzutu ekranu z odpalonym programem, naniesienie na niego sugerowanych usprawnień i podesłanie mi go na maila lub wrzucenie na fotosik.pl i podpięcie w tym poście, bo -- zabij mnie -- dalej nie potrafię tego zwizualizować.

15 Apr 2008 zmieniony
     # 24
    Ok, oto wyniki szybkiej pracy w paint'cie ;)
    Przykłady na analizie i prognozie parzystych, zakres 100 losowan.

Gdy sie kliknie 'analiza' okno wyglada tak:
    Link
    A mogło by wygladac tak (okno samo sie przewija na dol):
    Link
    Lub tak (wyniki przesuwaja sie na gore):
    Link

I dla prognozy oryginalnie wyglada tak:
    Link
    A mogloby tak (przwijanie okna):
    Link
    Lub tak (przesuwanie wynikow):
    Link
    Z funkcji przesunalem tylko s0, bo tylko z niego korzystam - jesli korzystacie jeszcze z jakichs wartosci, to je tez trzeba by przesunac ;)

Ogolna idea jest taka, zeby nie trzeba bylo za kazdym razem samemu przewijac okienka - przy wielu analizach/prognozach jest to dosyc uciazliwe

Nie chcialem wrzucac calych zdjec na forum, a jednoczesnie nie da sie zrobic 'miniaturek' - znaczy linka w postaci zdjecia, przynajmniej mi sie nie udalo.. Ucina posta i zaczyna wariowac, wiec jest jak jest ;)

15 Apr 2008
     # 25
    Napisane przez: KogerOgolna idea jest taka, zeby nie trzeba bylo za kazdym razem samemu przewijac okienka - przy wielu analizach/prognozach jest to dosyc uciazliwe

Dzięki za informację! :-) Teraz już wszystko rozumiem i bez problemu to zaimplementuję. Zaraz dopiszę do 2do listy dla 0.7 :-)
  •  
    16 Apr 2008
     # 26
    Witam :)

Troche się rozpisałem i przez to zagmatwałem sprawę.

Gma wysłałem Tobie maila z załącznikiem w excelu :)
    Zerknij, starałem się tam w miare wyjaśnic co i jak, a excel to symulacja tego co chce aby było w LO ;-)

Pozdrawiam.

20 Apr 2008
     # 27
    dobrą funkcją było by głosowanie użytkowników w programie na daną pozycję (np.: plus parzysty a nieparzysty) a żeby w programie wyświetlało wyniki takiej ankiety (np.: ilu użytkowników głosowało na parzyste a ile na nieparzyste w tym dniu)

24 Apr 2008
     # 28
    przydatną funkcją mogło by być rozłożenie losowania na " atomy"
    z 0 losowania ile wypadło i z jakich stref najczęściej wychodzące z 20 50 losowań, średnie i najrzadcze oraz jakie, oraz z jakich stref 1-5, 1-10, końcówki...
    z -1 losowania --|-- --|-- jak powyrzej
    z -2 losowania --|-- --|-- jak powyrzej
    z -3 losowania --|-- --|-- jak powyrzej
    z -4 losowania --|-- --|-- jak powyrzej
    z -5 losowania --|-- --|-- jak powyrzej
    z -6 losowania --|-- --|-- jak powyrzej
    z -7 losowania --|-- --|-- jak powyrzej
    z -8 losowania --|-- --|-- jak powyrzej
    z -9 losowania --|-- --|-- jak powyrzej
    z -10 losowania --|-- --|-- jak powyrzej
    z -11 losowania --|-- --|-- jak powyrzej
    z -12 losowania --|-- --|-- jak powyrzej
    z -13 losowania --|-- --|-- jak powyrzej
    do skończenia sie liczb
    po -25 losowań wyróżnić jako piorytet-pewniak
    To by dało obraz że nie należy zbyt dużo liczb obkładać do wylosowania liczb z poniżej 4 losowania czyli średnio 2 liczby,
    z-5 około 1,5 liczby
    z -6 około 1,2 liczby
    z -7 około 0,9 liczby, choć czasami jak uzbiera się z tego zakresu dużo to i wylosowane jest więcej nawet 4-5 liczb z -7losowania i nie tylkko,
    i właśnie wtedy należy szukać okazji do wygrania, rozpisywanie tego na kartkach jest niezmiernie pracochłonne i czasami z błędami i przeoczeniami, a tak przy nadarzającej się okazji program by podświetalał na czerwono lub na zielono lepiej się kojarzy i z dopiskiem "graj opłaca się"