Notice: Undefined index: PERMISSION_FORMATTERS_ALL in /home2/dealer/main/pkg/lis/lotto/html/forum/extensions/DefaultFormatter/default.php on line 46

Notice: Undefined index: PERMISSION_FORMATTERS_Text in /home2/dealer/main/pkg/lis/lotto/html/forum/extensions/DefaultFormatter/default.php on line 51

Notice: Undefined index: PERMISSION_FORMATTERS_Text in /home2/dealer/main/pkg/lis/lotto/html/forum/extensions/DefaultFormatter/default.php on line 51

Notice: Undefined index: PERMISSION_FORMATTERS_Html in /home2/dealer/main/pkg/lis/lotto/html/forum/extensions/DefaultFormatter/default.php on line 51

Notice: Undefined index: PERMISSION_FORMATTERS_SHOW in /home2/dealer/main/pkg/lis/lotto/html/forum/extensions/DefaultFormatter/default.php on line 64
 Forum G-Lotto - Typujemy parzyste/małe
Niezalogowany (Zaloguj siÄ™)

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Witaj Nieznajomy!
Chcesz wziąć udział w dyskusjach? Jeśli posiadasz już bezpłatne konto, zaloguj się.
Natomiast jeśli nie posiadasz jeszcze konta, załóż je za darmo.

4 Apr 2008
 # 41
Po 2 przygodach z 11-20 parzystych stwierdziłem, ze nie opłaca sie obstawiać zakładów, które prawdopodobnie będą sie ciągnęły, lepiej postawić według trendu zysk będzie większy, więcej razy wygra się.
  •  
    4 Apr 2008
     # 42
    Ja dziś konsekwentnie obstawiam =10. Mimo atrakcyjnego kursu jednak uznaję, że to zdarzenie jest zbyt nieprzewidywalne i rzadkie aby je grać stale.
    Po zakończeniu obecnej progresji zamierzam odpuścić grę na =10.
    Dodatkowo typuję również, że w ML wypadnie parzysty Plus. Obecna przerwa trwa już 3 losowania co jest dosyć długo.

4 Apr 2008
     # 43
    Ja z kolei, po wczorajszej połowicznej wygranej, dziś lecę już tylko na <10 parzystych.
    Przydałoby się, żeby już w końcu weszły :-)

4 Apr 2008
     # 44
    Witam

Panowie moje zdanie (mogę się mylić) na temat parzystych i małych w ML jest takie :
    1. Najlepiej chodzą P i M < 10 i w ostatnich 240 los. przeważnie max. czekało się 4-5 losowań i tutaj bez nerwow spokojnie mozna grać progresją , obserwując jaka jest ostatnia przerwa aby wiedzieć kiedy wejść do gry.
    2. Średnio chodzą P i M > 10 , bo na nie max. czeka się 7-8 losowań.
    3. Najdłużej czeka się na P i M = 10 . W 240 ostatnich losowaniach max. przerwa była nawet 18 losowań.

Właściwie to ja bardzo rzadko gram na P i M = 10 po kursie 3,45 . W tym przypadku chciałem tylko zasygnalizować , że moze być trafienie P=10 "oczekuje 12 losowań" oraz M=10 "oczekuje 15 losowań" . Równocześnie po takiej długiej przerwie i trafieniu , można się spodziewać szybkiego drugiego trafienia (skąd my to znamy ?) i tu upatruje dużą szanse.
    Napewno nie odkryłem nic nowego bo o tym wszyscy wiedzą . Równoczesnie zgadzam się z tym , ze mozna dłużej oczekiwać na te zdarzenia jakie podałem w ostatnich 240 los. , ale bedą to wyjątkowe przypadki bo takie zdarzają się w grach losowych.
    Przemol prawidłowo oceniłeś parzysty PLUS .

5 Apr 2008
     # 45
    Witam
    od poczaku kwietnia parzyste >10 "szaleja". Co sadzicie zeby sprobowac wyprognozowac co bedzie na topie w przyszlym miesiacu??
    Przy pomocy LO zrobilem takie male podsumowanie kilku ostatnich miesiecy. Rzuccie okiem i sprobujmy cos wspolnymi silamy wydedukowac :)

Wyniki z zakresu (3952-3983) marzec 2008
    - mniej niż 10 : 16 (51,6%)
    - równo 10 : 7 (22,5%)
    - więcej niż 10 : 8 (25,8%)

Wyniki z zakresu (3923-3952) luty 2008
    - mniej niż 10 : 15 (51,7%)
    - równo 10 : 7 (24,1%)
    - więcej niż 10 : 7 (24,1%)

Wyniki z zakresu (3892-3923) styczen 2008
    - mniej niż 10 : 13 (41,9%)
    - równo 10 : 3 (9,6%)
    - więcej niż 10 : 15 (48,3%)

Wyniki z zakresu (3861-3892) grudzien 2007
    - mniej niż 10 : 15 (48,3%)
    - równo 10 : 7 (22,5%)
    - więcej niż 10 : 9 (29,0%)

Wyniki z zakresu (3831-3861) listopad 2007
    - mniej niż 10 : 14 (46,6%)
    - równo 10 : 11 (36,6%)
    - więcej niż 10 : 5 (16,6%)

Wyniki z zakresu (3800-3831) pazdziernik 2007
    - mniej niż 10 : 15 (48,3%)
    - równo 10 : 5 (16,1%)
    - więcej niż 10 : 11 (35,4%)

Wyniki z zakresu (3770-3800) wrzesien 2007
    - mniej niż 10 : 10 (33,3%)
    - równo 10 : 6 (20%)
    - więcej niż 10 : 14 (46,6%)

Podsumowujac:
    marzec 2008 - przewaga <10
    luty 2008 - przewaga <10
    styczen 2008 - przewada >10 niwielka
    grudzien 2007 - przewaga <10
    listopad 2007 - przewaga <10
    pazdziernik 2007 - przewaga <10
    wrzesien 2007 - przewaga >10

Z tych 7 miesiecy wynika ze <10 zdecydowania goruje. Ale jak widac zdarzaly sie miesiace gdzie >10 wygrywaly

Co sadzicie o kwietniu 2008?? Czy nalezy do >10?? Wiem ze to za wczesnie prorokowac, ale gdyby zalozyc ze bedzie to
    miesiac >10 to mozna by bylo juz zaczac je obstawiac

Prosze o opinie
  •  
    5 Apr 2008
     # 46
    Typ na <10 parzystych nie wszedł w ciągu trzech losowań [ :( ], więc dalszą grę odpuszczam, zwłaszcza że spodziewam się =10 i nie chciałbym na tym "umoczyć".
    Dziś, że sie tak wyrażę, liżę rany, dlatego nie obstawiam, ale gdy sytuacja się ustabilizuje - wracam do gry.

Na Wasze sugestie Statyku i Szulcu odpowiem jutro, a tymczasem życzę wysokich wygranych :-D

5 Apr 2008
     # 47
    Witam
    Różne są podejścia do gry . Ja też gram na P<10 ale zacząłem wczoraj i pudło. Zostało mi jeszcze dziś i jutro i zawsze pamietam , żeby stawiać tyle , aby mi nie było żal przegrać. Wczoraj bylo trafienie M=10 i gma ma rację bo mozna się spodziewać trafien P i M = 10 .
    Szulc co ja sądze o kwietniu ? ja tak to nie rozpatruje i nie obraż się , bo nie jestem prorokiem ani jasnowidzem , żeby coś przewidziec na m-c do przodu. Głównie opieram się na odległościach trafionych zdarzeń i związanych z tym grafice i parametrach statystycznych jak np: tło (nasycenie) , aktywność trafień (trend) , średnia itp. Nasycenie w ostatnich 240 losowań daje mi informacje jaki % trafień w stosunku do normy jest wykorzystany. Natomiast trend (aktywność) jest brany z ostatnich 10-12 losowań i tu po analizie decyduje się na gre. Charakterystyczną cechą , która przesądza o dobrym trendzie na najblizszy okres to zobaczenie w ciągu odstepów (oczywiście w ostatnich 40-50 losowań) kilku dłuzszych przerw. Tak własnie dzieje się obecnie z P > 10 , gdzie ostatnio byly dość długie przerwy . Tylko nigdy nie wiadomo kiedy ten trend się skończy i dlatego tak trudno coś załozyć czy będzie miesiąc czy krócej.

5 Apr 2008
     # 48
    Statyk...oczywiscie sie nie obrazam ;) Ja tez nie jestem prorokiem i jasnowidzem...bo gdybym nim byl to automatycznie bylbym milionerem...chyba wiadomo o co chodzi ;) Zaproponowalem zeby moze w ten sposob spojrzec na parzyste, a noz widelec cos sie uda rozpracowac i bedzie nam wszystkim lepiej i weselej;)

W koncu po kilku losowaniach weszly parzyste =10 wiec udalo mi sie wyjsc na zero. Niestety ale ten wariant gry jest zbyt ryzykowny i drogi wiec po przetestowaniu go na wlasnej skorze mowie stanowcze: NIE DZIEKUJE;)

Pozdrawiam

6 Apr 2008
     # 49
    Wczoraj weszło =10 parzystych. Ufff... nie ukrywam, że na ostatniej progresji jestem 150 pln do tyłu (netto), ale dzięki możliwości prognozowania czterech różnych gier (w LO 0.6) szybko to odrobię.

A teraz obiecane odpowiedzi...

Napisane przez: StatykPanowie moje zdanie (mogę się mylić) na temat parzystych i małych w ML jest takie :
    1. Najlepiej chodzą P i M < 10 i w ostatnich 240 los. przeważnie max. czekało się 4-5 losowań i tutaj bez nerwow spokojnie mozna grać progresją , obserwując jaka jest ostatnia przerwa aby wiedzieć kiedy wejść do gry.
    2. Średnio chodzą P i M > 10 , bo na nie max. czeka się 7-8 losowań.
    3. Najdłużej czeka się na P i M = 10 . W 240 ostatnich losowaniach max. przerwa była nawet 18 losowań.

Statyku dłubanie w aż tak odległej przeszłości uważam za niepotrzebne i mylące. Dla nas liczy się tak naprawdę max. ostatnie dwa miesiące, po których wiadomo co jest na topie, co nadgania, a co charakteryzuje się tendencją spadkową. Osobiście nie widzę żadnego bezpośredniego czy nawet pośredniego wpływu losowań, które odbyły się ponad pół roku temu, na bieżącą sytuację.

Ale muszę napisać, że wpadłeś na doskonały pomysł analizowania przerw między poszczególnymi wystąpieniami.
    W Lotto Organizerze 0.7 na 100% pojawiÄ… siÄ™ takie analizy.

Napisane przez: StatykW tym przypadku chciałem tylko zasygnalizować , że moze być trafienie P=10 "oczekuje 12 losowań" oraz M=10 "oczekuje 15 losowań" . Równocześnie po takiej długiej przerwie i trafieniu , można się spodziewać szybkiego drugiego trafienia (skąd my to znamy ?) i tu upatruje dużą szanse.

To również jest bardzo interesujące spostrzeżenie. Aż mnie korci żeby zanalizować jakoś to wypadanie =10 po przerwach i opracowanie jakiegoś sposobu na wyznaczanie odległości/oczekiwania na kolejne =10. Można by wtedy na tym wariancie również zarabiać (potencjalnie lepiej), pozwalając sobie na dłuższą progresję.

Napisane przez: StatykRównoczesnie zgadzam się z tym , ze mozna dłużej oczekiwać na te zdarzenia jakie podałem w ostatnich 240 los. , ale bedą to wyjątkowe przypadki bo takie zdarzają się w grach losowych.

Uważam, że świadomość występowania takich przypadków (i ich charakterystyk) przyda się do opracowania właściwej strategii gry.

Napisane przez: szulcod poczaku kwietnia parzyste >10 "szaleja". Co sadzicie zeby sprobowac wyprognozowac co bedzie na topie w przyszlym miesiacu??
    Przy pomocy LO zrobilem takie male podsumowanie kilku ostatnich miesiecy. Rzuccie okiem i sprobujmy cos wspolnymi silamy wydedukowac :)

Myślę, że nie jest to zły pomysł, ale (jak wspominałem wcześniej) odradzałbym aż tak dalekie odpływanie wstecz w analizach. Myślę, że najlepiej w tym celu pomogą wykresy, których generowanie dodałem w wersji 0.6 Lotto Organizera. Doskonale na nich widać tendencje, a zwłaszcza ostatni wzrost aktywności wariantu >10 parzystych.

Gdybym miał pobawić się w Nostradamusa, to na kwiecień przewidywałbym powolne dążenie >10 do zrównania się z <10 w parzystych. Oczywiście pozostaje jeszcze =10, który może na pewien czas zaburzyć trendy obu tych wariantów.

Napisane przez: StatykRóżne są podejścia do gry . Ja też gram na P<10 ale zacząłem wczoraj i pudło. Zostało mi jeszcze dziś i jutro i zawsze pamietam , żeby stawiać tyle , aby mi nie było żal przegrać. Wczoraj bylo trafienie M=10 i gma ma rację bo mozna się spodziewać trafien P i M = 10 .

Świetne podejście. Ja ostatnio zrobiłem się odważniejszy i grałem na większe stawki... no i mnie pokarało :-) Myślę, że wraz ze wzrostem obsługiwanych wariantów obstawiania przez LO będziemy mogli zejść nieco niżej ze stawkami, bo po prostu będziemy wygrywać częściej i na większej ilości wariantów. Dzięki temu można będzie wydłużyć progresję o 1-2 losowania i nastawiać się na zysk procentowy zamiast kwotowego. Wtedy, w myśl inwestorskiego podejścia do gry, relatywnie będziemy zarabiać tyle samo, bez względu na długość progresji.

Napisane przez: StatykSzulc co ja sądze o kwietniu ? ja tak to nie rozpatruje i nie obraż się , bo nie jestem prorokiem ani jasnowidzem , żeby coś przewidziec na m-c do przodu. Głównie opieram się na odległościach trafionych zdarzeń i związanych z tym grafice i parametrach statystycznych jak np: tło (nasycenie) , aktywność trafień (trend) , średnia itp. Nasycenie w ostatnich 240 losowań daje mi informacje jaki % trafień w stosunku do normy jest wykorzystany. Natomiast trend (aktywność) jest brany z ostatnich 10-12 losowań i tu po analizie decyduje się na gre.

Może napisałbyś więcej o tym jak przygotowujesz analizy o których wspominasz? Konkretnie o tle, aktywności, średniej i tym tajemniczym "itp." :-)

Napisane przez: StatykCharakterystyczną cechą , która przesądza o dobrym trendzie na najblizszy okres to zobaczenie w ciągu odstepów (oczywiście w ostatnich 40-50 losowań) kilku dłuzszych przerw. Tak własnie dzieje się obecnie z P > 10 , gdzie ostatnio byly dość długie przerwy . Tylko nigdy nie wiadomo kiedy ten trend się skończy i dlatego tak trudno coś załozyć czy będzie miesiąc czy krócej.

Czym przygotowujesz sobie dane o przerwach? Arkuszem kalkulacyjnym czy może masz jakieś oprogramowanie do tego?

Napisane przez: szulcW koncu po kilku losowaniach weszly parzyste =10 wiec udalo mi sie wyjsc na zero. Niestety ale ten wariant gry jest zbyt ryzykowny i drogi wiec po przetestowaniu go na wlasnej skorze mowie stanowcze: NIE DZIEKUJE;)

Gratuluję i podpisuję się pod Twoim stwierdzeniem. Oczywiście dopóty dopóki nie uda się nam rozpocząć eksploatowania spostrzeżenia, jakiego dokonał Statyk :-)
  •  
    6 Apr 2008
     # 50
    Witam
    Gma napisał cyt. "Statyku dłubanie w aż tak odległej przeszłości uważam za niepotrzebne i mylące. Dla nas liczy się tak naprawdę max. ostatnie dwa miesiące, po których wiadomo co jest na topie, co nadgania, a co charakteryzuje się tendencją spadkową. Osobiście nie widzę żadnego bezpośredniego czy nawet pośredniego wpływu losowań, które odbyły się ponad pół roku temu, na bieżącą sytuację". Koniec cytatu.

Pawle , jezeli byś powoli przeczytał i zastanowił się o co mnie chodziło z tymi 240 losowaniami to zmieniłbyś zdanie. Napewno nie zrozumiałeś o co mi chodzi . Ja wyraznie napisałem na odpowiedz szulca i wyjasniłem , że nasycenie w ostatnich 240 losowań daje mi informacje jaki % trafień w stosunku do normy jest wykorzystany. Natomiast trend (aktywność) jest brany z ostatnich 10-12 losowań i tu po analizie decyduje się na gre.

Ja nie opieram sie tylko na Twoim programie LO ale rownież na swoim doświadczeniu i przemyśleniach. Uwazam , że podałem najistotniejsze sprawy jakie biorę pod uwagę do gry , jak:
    1. Podałem wystąpienia najdłuzszych przerw w P i M <10 ; = 10 ; >10 i na co warto grać.
    2. Zasygnalizowalem , ze po długiej przerwie , jest częste trafienie . Trzeba teraz zaobserwować P i M =10.
    3. Warto się zastanowić jakie jest nasycenie (tło) trafianych zdarzeń np. w 240 - 300 ostatnich losowaniach.
    4. Zasygnalizowałem , że dobrego trendu należy szukać w ostatnich 10-12 los. po stwierdzeniu , ze były dluzsze przerwy w ostatnich 50 losowaniach.
    5. Wszystko obserwuje na odstepach trafionych zdarzeń i dla lepszej obserwacji mam to na wykresach.