Notice: Undefined index: PERMISSION_FORMATTERS_ALL in /home2/dealer/main/pkg/lis/lotto/html/forum/extensions/DefaultFormatter/default.php on line 46

Notice: Undefined index: PERMISSION_FORMATTERS_Text in /home2/dealer/main/pkg/lis/lotto/html/forum/extensions/DefaultFormatter/default.php on line 51

Notice: Undefined index: PERMISSION_FORMATTERS_Text in /home2/dealer/main/pkg/lis/lotto/html/forum/extensions/DefaultFormatter/default.php on line 51

Notice: Undefined index: PERMISSION_FORMATTERS_Html in /home2/dealer/main/pkg/lis/lotto/html/forum/extensions/DefaultFormatter/default.php on line 51

Notice: Undefined index: PERMISSION_FORMATTERS_SHOW in /home2/dealer/main/pkg/lis/lotto/html/forum/extensions/DefaultFormatter/default.php on line 64
 Forum G-Lotto - Typuje i prognozuje wszystkie zdarzenia ML - DL - TSN
Niezalogowany (Zaloguj się)

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Witaj Nieznajomy!
Chcesz wziąć udział w dyskusjach? Jeśli posiadasz już bezpłatne konto, zaloguj się.
Natomiast jeśli nie posiadasz jeszcze konta, załóż je za darmo.

23 Apr 2008
 # 41
Dzięki za zwrócenie mojej uwagi na wcześniejsze losowania niż tylko 100 ostatnich
Zrobiłem symulacje dla 510 losowań i faktycznie "czysta" metoda "prawa serii" jest niestety w wielu przypadkach wadliwa.
Proponuję więc jej zmodyfikowaną formę mianowicie : z uwagi na bardzo zmienną statystykę odrzucam grę na P=10, natomiast gram zarówno na P>10 jak i P<10.
Przykładowo wystąpiło dwa razy pod rząd P>10 (mamy serię) od tego momentu czekamy ( nie gramy) na kolejne losowania w których wystąpi P>10 z tym że nie może być to seria i takie P>10 ( nie w serii) musi wystąpić 3 razy. Gramy dopiero od czwartego wystąpienia P>10 stosując metodę "prawa serii"
Np. mamy takie losowania:

1. P>10
2. P>10 ? to jest nasza wyjściowa seria
3. P=10
4. P<10
5. P>10 ? pierwsze losowanie nie seryjne
6. P=10
7. P=10
8. P>10 - drugie losowanie nie seryjne
9. P<10
10.P>10 ? trzecie losowanie nie seryjne
11.P=10
12.P>10 ? losowanie czwarte - gramy od następnego
13 .... tu gramy naszą pierwszą stawkę na P>10
Jeśli nie trafimy to czekamy na kolejne losowanie gdzie wystąpi P>10 i gramy następnego dnia za drugą stawkę na P>10
Identyczne zasady stosujemy do P<10
Z symulacji 510 losowań wychodzi że seria maksymalnie pojawia się za piątym razem zarówno w P>10 jak i P<10
Teraz warto poczekać na P>10 i zagrać na następny dzień na P>10 ( czterokrotnie wystąpiło nie w serii)
  •  
    23 Apr 2008
     # 42
    perkun - bardzo ciekawa analiza. Skoro zrobiles analize to prosze podaj jeszcze dla tych 510 losowan ile razy bylyby obstawiane zaklady, ile zakladow zakonczyloby sie po pierwszym a ile po drugim, trzecim, czwartym i jak piszesz piatym maksymalnym stopniu progresji. Z tymi danymi bedzie mozna dalej kombinowac. Brzmi obiecujaco bo 5 stopni progresji na 510 losowan to jest jaknajbardziej do przelkniecia nawet przy kursie 2.00 :)

23 Apr 2008
     # 43
    W sumie dla P>10 i P<10 w 510 losowaniach serie wystąpiły 21 razy, w tym weszły za pierwszym razem ( po 4 wystąpieniu np P>10) 5 - krotnie, za drugim razem 8 -krotnie, za trzecim razem 1-krotnie, za czwartym razem 4-krotnie i za piątym razem 3-krotnie.

23 Apr 2008
     # 44
    zygmunt w z 2 liczb które nie wejdą da się złożyć zakład z kursem 1,318 zobacz na http://www.wzbmilenium.pl/, Gry/ inne kulki , wybierz 2 liczby w ML które nie wchodzą z kursem 1,21 obstaw stawkę i zobacz jaki efekt uzyskasz

24 Apr 2008
     # 45
    Statyk, gma ja wychodze z zalozenia, ze jak sie bedzie uzyskiwalo dobra skutecznosc dla malych kursow np. >90% trafien i bedzie sie wyraznie na danych zdarzeniach zarabiac przez dluzszy okres czasu, to dopiero wtedy mozna szukac kursow uzupelniajacych. Najlepiej takich, zeby jak najmniej obnizyly skutecznosc a jak najwiecej podbily kurs :)

perkun, sposob moze i dobry. Chcialem napisac cos wiecej ale zerknalem na OSTATNIE 100 losowan. I co widze? A no, ze dla P>10 najdluzsza przerwa to 7! Zapewniales, ze najdluzsza to 5 i to dla 510 losowan. Niestety wobec tego musze nabrac dystansu do przedstawionych przez Ciebie statystyk.

2085 Milenium mi sie nie podoba. Czytalem troche regulamin i mam watpliwosci. Poza tym nie da sie robic zakladow online. No i najwieksza wada. W regulaminie pisze, ze wygrana trzeba pomnozyc x0.9 i dopiero wtedy wiemy ile naprawde wygrywamy. Np. grajac za 10zl i obstawiajac 2 liczby ktore nie wejda w ML otrzymamy na czysto: 10x1,318*0,9=1,862zl co jak latwo zauwazyc daje rzeczywisty kurs 1,1862. Wniosek jest taki, ze zeby byc chocby na minimalnym plusie trzeba wykazac sie 90%-ntowa skutecznoscia. Nie wiem, czy to duzo czy nie, bo nigdy nie typowalem liczb ktore nie wejda, niemniej na razie zostaje przy Betgun.
  •  
    24 Apr 2008
     # 46
    zygmunt_w, nie popełniłem błędu w moich statystykach,
    patrząc na ostatnie 100 losowań chodzi zapewne o serię od losowania 3926, pierwsze nieseryjne losowanie występuje w losowaniu 3928, drugie w 3935, trzecie w 3940, czwarte w 3942 - gramy więc od losowania 3943 na P>10.
    W 3943 niestety pada P<10, więc nie gramy już następnego dnia tylko czekamy na pojawienie się losowania z P>10 co się dzieje w losowaniu 3947, teraz gramy 2 stawkę w losowaniu 3948 na P>10, znów nie trafiamy, więc czekamy. Następne losowanie z P>10 to 3954 więc gramy za 3 stawkę, znów nie trafiamy- czekamy i przychodzi wreszcie losowanie 3963 z P>10 , zatem w losowaniu 3964 gramy za 4 stawkę i wygrywamy!!!

24 Apr 2008
     # 47
    perkun, masz racje. Przepraszam cie. Jestem niewyspany i to moze dlatego nie odjalem tych 4 losowan w ktorych padlo pojedyncze P>10 i stad wyszlo mi 7. Dzieki za wyjasnienie.
    Czyli dzis smialo gramy na P>10. Dla ciebie pewnie to juz bedzie drugi stopien progresji?

I jeszcze jedno - czy robiles podobne statystki dla malych?

24 Apr 2008
     # 48
    Ta strategia nie sprawdza się przy "małych" i żeby nie było tak kolorowo zrobiłem symulację dla 1000 losowań i 3-krotnie progresja przekroczyła 5 poziomów 2 razy dla P<10 i raz dla P>10, ale biorąc pod uwagę to że w międzyczasie były wymieniane (pewnie parokrotnie) kule biorące udział w losowaniu i być może nawet maszyna to tę ewentualną stratę należało by przyjąć jako jeden z elementów tego systemu gry.

24 Apr 2008
     # 49
    zygmunt_w
    chyba nie do końca poczytałeś o milenium
    kurs na jedną liczbę która nie wpadnie wynosi 1,21
    grając na dwie liczby na stawce 10zł będzie to wyglądało tak 10zł * 1,21*1,21*0,9 = 13,18, co daje faktyczny zysk 1,318 tak jak pisałem wyżej
  •  
    24 Apr 2008
     # 50
    Nie sprawdzalem kursow na milenium a nie wiedzialem, ze podany przez ciebie kurs uwzglednia juz redukcje o 0.9.
    W takim razie wystarczy skutecznosc trafien ~ 68% by nie tracic.
    Mnie odstrasza brak mozliwosci grania online ale mam nadzieje, ze ktos sie tym zainteresuje i sprobuje wytypowac te dwojki.