Witam
Multi Multi czy Keno to gra dla geniuszy
Lotto to gra dla bogatych
Zdarzenia progresja & bukmacherka dla cierpliwych .
Ruletka dla szczęściarzy
więc takim niedoukom jak ja pozostaje Mini Lotto.
Po kilku latach praktyki dochodzę do następującego wniosku
W grach losowych należy trzymać się pewnych zasad ; kilka z nich opublikował // i to jest niezmienne// Multistatyk Krzysztof Płocharz
ale też zasadą jest to iż wyżej niż kalkulator szans niewiele" "podskoczysz "
Dlatego do gry należy podejść z dwóch stron
Jedna to to ; CO WEJDZIE {???} //określmy jako gorące//
druga CO NIE WEJDZIE {???} //określmy jako zimne //
Zwróćmy uwagę na coś takiego wyróżnikiem ilości liczb dla Mini Lotto jest liczba 8 //może źle to określam {wyróżnik} ale chodzi o to że 42 liczby podzielić na 5 losowanych jest ok 8
Dla Multi to 80 podzielić na 20 to => 4 /wiadomo o jakie wyróżnik chodzi
Cóż to za ilość 8 liczb z Mini Lotto ?
ano taka że jak weźmiemy na chybił trafił 8 dowolnych liczb to mamy zbliżone szanse na to aby była w tym zbiorze jedna trafiona liczba lub też nic nie zostanie trafione ,Nawet dość trudno jest tak wybrać by z tych ośmiu liczb żadna nie weszła .
A popatrzmy na to jak bardzo wzrosły by nam szanse gdyby odrzucić nawet te 8 liczb .
O razu szanse rosną nam ponad trzy krotnie z poziomy 850 686 do 278 256
Gdybyż do tego posiadać umiejętność wytypowania jednej tylko liczby to szanse znowu niebotycznie rosną 6 razy do poziomu jak 1 do 46 376 .
itd itd
Opisując powyżej niezbyt "wyżyłowane" warunki wyjściowe chciałem pokazać że od czasu do czasu można się zbliżyć do pewnego poziomu z którego niektórzy posiadający umiejętności redukcyjne powinni potrafić sobie poradzić by sprowadzić te zawrotne ilości kombinacji do ilości odpowiedniej na ich możliwości finansowe..
Nie jest to łatwe ale nie niemożliwe .
Na typowanie nawet jednej liczby do tej pory nie poznałem sposobu lecz na tzw zimne wydaje mi się bdb . Supermapa w Lotto Cada
---------------------------------
Gra w Lotto gdyby celować na 6 trafień wymagała by ok 16,4 razy większej ilości wysłanych kuponów a więc czterdzieści razy większego wysiłku finansowego tak bardzo ostrożnie licząc .
P.o.z
.