MINI LOTTO to też wyzwanie !!!

Forum bloga G-Lotto o lotto i zakładach bukmacherskich...

MINI LOTTO to też wyzwanie !!!

Postprzez zen » Wto Cze 22, 2010 7:30 pm

Witam
Multi Multi czy Keno to gra dla geniuszy
Lotto to gra dla bogatych
Zdarzenia progresja & bukmacherka dla cierpliwych .
Ruletka dla szczęściarzy
więc takim niedoukom jak ja pozostaje Mini Lotto.

Po kilku latach praktyki dochodzę do następującego wniosku
W grach losowych należy trzymać się pewnych zasad ; kilka z nich opublikował // i to jest niezmienne// Multistatyk Krzysztof Płocharz
ale też zasadą jest to iż wyżej niż kalkulator szans niewiele" "podskoczysz "
Dlatego do gry należy podejść z dwóch stron
Jedna to to ; CO WEJDZIE {???} //określmy jako gorące//
druga CO NIE WEJDZIE {???} //określmy jako zimne //

Zwróćmy uwagę na coś takiego wyróżnikiem ilości liczb dla Mini Lotto jest liczba 8 //może źle to określam {wyróżnik} ale chodzi o to że 42 liczby podzielić na 5 losowanych jest ok 8
Dla Multi to 80 podzielić na 20 to => 4 /wiadomo o jakie wyróżnik chodzi

Cóż to za ilość 8 liczb z Mini Lotto ?
ano taka że jak weźmiemy na chybił trafił 8 dowolnych liczb to mamy zbliżone szanse na to aby była w tym zbiorze jedna trafiona liczba lub też nic nie zostanie trafione ,Nawet dość trudno jest tak wybrać by z tych ośmiu liczb żadna nie weszła .
A popatrzmy na to jak bardzo wzrosły by nam szanse gdyby odrzucić nawet te 8 liczb .
O razu szanse rosną nam ponad trzy krotnie z poziomy 850 686 do 278 256
Gdybyż do tego posiadać umiejętność wytypowania jednej tylko liczby to szanse znowu niebotycznie rosną 6 razy do poziomu jak 1 do 46 376 .
itd itd
Opisując powyżej niezbyt "wyżyłowane" warunki wyjściowe chciałem pokazać że od czasu do czasu można się zbliżyć do pewnego poziomu z którego niektórzy posiadający umiejętności redukcyjne powinni potrafić sobie poradzić by sprowadzić te zawrotne ilości kombinacji do ilości odpowiedniej na ich możliwości finansowe..
Nie jest to łatwe ale nie niemożliwe .
Na typowanie nawet jednej liczby do tej pory nie poznałem sposobu lecz na tzw zimne wydaje mi się bdb . Supermapa w Lotto Cada
---------------------------------
Gra w Lotto gdyby celować na 6 trafień wymagała by ok 16,4 razy większej ilości wysłanych kuponów a więc czterdzieści razy większego wysiłku finansowego tak bardzo ostrożnie licząc .

P.o.z

.
zen

Re: MINI LOTTO to też wyzwanie !!!

Postprzez admin » Śro Cze 23, 2010 5:00 pm

Zen, wartościowe spostrzeżenia. W ramach przypomnienia informacja: kto chce spróbować sił w redukcji, ma swoją kopię EXReda (losowania eksportuje się Lotto Organizerem).

A co do gry w tradycyjne Lotto... cóż... 16.4 razy więcej kombinacji to nie mało, ale nagroda - w porównaniu do Mini Lotto - jest też co najmniej 20x większa.

No ale... móc zagrać za 1.25 pln w dzisiejszych czasach i mieć szansę na 100K to jest jednak luksus.

Zdarzenia progresja & bukmacherka dla cierpliwych.

Odkąd podnieśli pułap maksymalnej stawki za zakład do 800 pln, już nie trzeba być aż tak cierpliwym ;-)
admin
Site Admin

no to jest nas dwóch

Postprzez hutmen » Czw Lip 15, 2010 12:29 pm

Witaj Zen
ze smutkiem obserwowałem tą 1ke w kolumnie odpowiedzi na założony temat o minilotto. Ciekawe o czym to świadczy czy ludzie nie grają w minilotto czy nie chce im się pisać? Między innymi dlatego chciałem sprowokować admina do założenia każdemu na profilu możliwości określenia się co do preferowanej gry. Jeśli chodzi o twoje pytania mogę na razie w skrócie odpowiedzieć program TOLO , ilość liczb +- 25 (2pewniaki +redukcja)
hutmen

Miejscowość: Legnica

Postprzez zen » Czw Lip 15, 2010 6:33 pm

Hutmen jest tak ; że piszą frajerzy a wyższa kasata co najwyżej łaskawie poczyta.
Dlatego od jakiegoś czasu na forach piszę komunały i wstawiam "głodne kawałki"
Wartościowe rzeczy krążą w drugim obiegu .
Od jakiegoś czasu zastanawiamy się czy nie utworzyć by elitarnego klubu dla większej ilości osób z wprowadzającymi /jak do partii ;-o)) /
Biletem wstępu do klubu było by przedstawienie czegoś co popchnęło by wiedzę w tej dziedzinie do przodu w rożnych kategoriach np. super system, nowa metoda ,interesująca analiza wyjaśniająca rożne zjawiska.
Niektóre osoby mogły by przystąpić " z marszu bez konieczności wykazywania się nową wiedzą.
Jako przykład podam Multistatyka /doskonale wiedząc że to chyba nigdy by nie nastąpiło gdyż zainteresowania jego ewoluowały w zupełnie inne kategorie niż nas interesujące/
Rozważaliśmy też kategorię aktywnych czyli takich o średniej wiedzy ale znakomicie podtrzymujących dyskusję i świetnie recenzujących informacje jakie otrzymują

W ten sposób z jednej strony nastała by konkurencja jako motor postępu wyrugowało by się wszystkich "krzyworyjnych "
Wspaniałym pierwowzorem takiej działalności była TOTOMANIA owszem czasy się zmieniły nastały czasy milczków zawistników /vide zen/ ale taka grupa przy pewnym zgraniu mogła by mieć duże osiągnięcia
.=========>>
Tyle dygresji teraz trochę na temat
====>>>
Co robi właściwie ten program ??
Co może mieć takiego czego inne nie mają ???
Jaki uzyskujesz efekt czy jest to zbiór kilkunastu / kilkudziesięciu liczb czy też są to zestawy 5-cio liczbowe ?
A jeśli możesz to wyjaśnij co to za zbiory Gorące Zimne Czy jak onegdaj Karamba pisał Mokre ;-o)).
Twój sposób gry wydaje się dość logiczny i nie "wyżyłowany "/ w sensie że nie niemożliwy do trafienia/ chyba jest realny.
Tyle że jak mniemam muszą być spełnione przynajmniej te dwa warunki parka i redukcja .
Tradycyjna redukcja jaką min reprezentuje DLRED czy EXRED wg najnowszej wiedzy jest dalece niewystarczająca.
To pierwsza lub co najwyżej generacja/kategoria/dzisiaj nieliczni operują już trzecią bądź czwartą generacją filtrów a mimo to nie jest tak prosto .Szanse wzrastają niebotycznie ale nie na tyle by odnosić częstsze sukcesy.

P.o.z
zen

Postprzez portos29 » Pon Lip 19, 2010 11:06 pm

Witam
Mam problem z aktualizacją bazy wyników w exred v2.0 po utworzeniu ścieżki i exportowaniu program EXred 2.0 nadal nic nie widzi zależy mi na tym programie ponieważ jest bardzo ciekawy a cena za jeden zakład nadal przystępna dzięki pozdrawiam
portos29

Czy można wygrać za 1.25zł

Postprzez hutmen » Wto Lip 20, 2010 2:54 pm

Od wielu lat obserwuje co się dzieje w temacie lotto wiec napisze tak: wszyscy moi znajomi to niedzielni gracze grający za małe sumy i w zasadzie na chybił trafił. Unikają gry w mini lotto bo to przecież tylko marne 200 tyś i jak los ma się do nich uśmiechnąć no to przecież lepiej wygrać kilka milionów i idą jak barany na rzeź wysyłając jeden kupon dużego a potem z przejęciem czekają na 22.15. Jak im mówię jakie maja matematycznie szanse to w ogóle to do nich nie dociera. Jak mówię – może dołóżcie się miesięcznie 100zł do mojej gry, zwiększymy nasze szanse no to gadka jest taka „siedzisz w tym komputerze już kilka lat i co wygrałeś, pokaż ze wygrywasz to się dołożymy” - ręce opadają.
Jako że jestem z tych co zarzucają wędkę i cierpliwie czekają to sobie wymyślam sposoby jak by tu wygrać za 1.25. Mając do dyspozycji program umożliwiający redukcje myślałem że złapałem pana boga za nogi i wygrana jest tylko kwestią czasu. Niestety stan mojego konta szybko uświadomił mi że nikt zdrowy na umyśle nie sprzeda programu który sam z siebie wygeneruje główną wygrana. Program jest tylko narzędziem (lepszym lub gorszym – temat do dyskusji o programach) które zwiększa nasze szanse w nierównej walce z TS.
Swego czasu zrobiłem eksperyment w którym typowałem na sucho wypełniając ankietę na 20 warunków redukcji a wiec: sumy, parzystość, zakres, układ graficzny, itd. itd. Żeby zwiększyć szanse trafienia każdy warunek typowałem na 40-60% jego możliwych rozkładów co na koniec dawało około 1000 kombinacji. Okazało się że przez rok czasu - około 100 losowań ani razu nie udało się trafić wszystkich 20 warunków (raz miałem 19 trafień, 2 razy 18) a wystarczy potknąć się na jednym filtrze i piątki nie ma. Te doświadczenie skłania mnie do twierdzenia że ilość filtrów użytych przez gracza powinna być rozsądnie mała, wg mnie od 5 -10 a redukcja w miarę głęboka min50%.
Przeglądając różne fora totolotkowe ani razu nie udało mi się trafić na wypowiedzi osób które trafiły główną wygraną 6/dl lub 5/ex. Świadczy to o tym że ci którzy wysłali na chybił trafił nie mają nic do powiedzenia, a ci którzy zastosowali jakąś metodę nie chcą jej zdradzić nawet w zarysie. Kilka lat temu miałem okazje rozmawiać z osobą która trafiła 6 w dużego i jak to określiła „ miałem więcej rozumu niż szczęścia” . W tym przypadku kluczem do sukcesu było trafne wytypowanie 24 liczb, które następnie rozpisał na 12 zakładów po 10 skreśleń sobie znaną metodą. Oczywiście musiał wystąpić pierwiastek szczęścia , ale szczęściu trzeba pomóc.
Jak wytypował te 24 liczby tego nie zdradził chodzi jednak o to jak bardzo zwiększył swoje szanse. Przekładając to na minilotto 21 liczb to tylko 20 tyś kombinacji. Redukując exredem np.
1.suma 80 – 130
2.zakres 29-38
3.parzystość 2-3
4.kolejność 11111
5.grafika 11111, 2111,221
6.końcówka 2111
otrzymamy dla przykładowych liczb (2,4,6,7,8,11,13,15,18,20,22,24,25,27,29,32,34,36,37,38,41) – 1595 kombinacji.

Żeby zejść niżej nie przychodzi mi nic do głowy jak tylko 2 pewniaki. Ja kombinuje tak :
Na 850 668 kombinacji 418 880 to kombinacje z 1 końcówką. Baza mojego programu ma 2277 losowań w tym 1081 to losowania z 1 końcówką – 47% to prawie co drugie losowanie.
A końcówka to nasze dwa pewniaki. Pesymista powie no tak ale tych końcówek jest aż 68 – optymista powie super tych końcówek jest tylko 68. Dodatkową zaletą konkretnej redukcji końcówkowej jest to że jest ona głęboka sama w sobie ponieważ z pozostałych końcówek każda liczba może wystąpić tylko raz. Wstawiając do EXreda dwa pewniaki np. 4 i 24
8. końcówki II - końcówki 1,2,3,5,6,7,8,9,0 na ilość cyfr 1 końcówkę 4 na ilość cyfr 2
9. twarde – 2 liczby twarde 4 i 24
otrzymamy 100 kombinacji za kwote121 PLN (w tym miejscu prosiłbym GMA o komentarz)

Tak więc odpowiadając sobie na pytanie czy można wygrać za 1,25 powiem tak - wygram jeżeli będę miał więcej szczęścia niż rozumu, ale za 100 x 1,25 mogę wygrać i powiedzieć miałem więcej rozumu niż szczęścia czego sobie i Państwu życzę

PS. Losowanie z dnia 15 lipca 2010 : 4,13,24,27,38
hutmen

Postprzez zen » Wto Lip 20, 2010 10:07 pm

Hutmen
Masz dużo racji ale też w niektórych miejscach ta racja "szyta jest na Twoją miarę" czyli wiedzę.
Sorry ja nie wiem czy wiem więcej od Ciebie ale jednak są u Ciebie takie stwierdzenia w których widać jakby brak trochę rozeznania .
To jest poważny błąd nas wszystkich bo nam się tak zdaje ; a to z powodu zawężonych horyzontów umysłowych.
Takim klinicznym przypadkiem jest mój obecny internetowy przyjaciel który ma taki dar iż dostrzega to na co ja latami bym patrzał i nigdy nie dojrzał. Ale wada jego jest taka że gdy "coś " zobaczy /jakąkolwiek prawidłowość" to od razu uważa że tak już będzie zawsze .
A tu hola ! hola mocium Panie . Gry losowe mają to do siebie iź "dysponują " niezliczoną jeszcze ilością możliwości.owszem takie spostrzeżenie zadziała kiedyś ale niekoniecznie w dostępnym dla nas czasie .
Teraz Ciebie wezmę na tapetę Twoja redukcja .
Ostatnio jak ognia unikam filtrów typu jakie zaserwował GMA , one są rownież w Lotto Cad , i Multilotto a piszę tylko o tych aplikacjach które używam bo jest tych programów znacznie więcej .

Co się okazuje z filtrami typu Suma liczb i im podobnymi daleko / tu czytaj blisko dzwonu Gaussa / nie zajedziesz {porąbana logika tego zdania ale znawcy powinni wiedzieć }
Czyli tam gdzie mam do czynienia z Gaussem nie obcinam więcej niż 10% z każdej strony .
W konsekwencji zmusza mnie to do używania większej ilości filtrów i tu jest pierwsza pułapka
Duża ilość filtrów zwiększone ryzyko wpadki i to raczej pewnik ! Bo rzadko jes tak by wszystkie filtry jednocześnie "szły przez środek lub powiedzmy w tej zasadniczej /stromej części dzwonu.

Filtry typu Graficzne są fajne ale jeśli jesteś w stanie określić który konkretnie układ zafunkcjonuje jeśli nie to skazany jesteś na dość często występująca filtrację 1do 3 [1/3]
Co to oznacza że mamy do czynienia z takim zjawiskiem które średnio powinno występować co trzeci raz Np ruleta ma 3 kolumny i obstawiamy jedną z nich . W mini Graficzne mają zbliżoną proporcję .
I teraz użyj 3 takie własnie filtry i masz prawo być "załatwiony odmownie" A Ty Hutmen się dziwisz ....
Weźmiesz skromniejszy filtr to mniej odrzuci .
i na tym to mniej więcej polega

Tylko Ci co naprawdę filtrują zdają sobie sprawę jeszcze ile kombinacji po ich filtrowaniu zostało nie użytych ale nie w sposób ich użyć bo to kosztuje .

Za 1,25 z redukcją można wygrać jak na chybił trafił z tym że poziom ryzyka zostaje nieco zmniejszony Nawet jeśli sfiltrowałeś powiedzmy do 600 kombinacji to ten jeden zakład ma szansę jak 1 do 600
A co znaczy szansa jak 1 do 3 wiedzą Ci co grali w ruletkę nie mówiąc o tych trudniejszych obstawach .Warto by było zobaczyć ile razy w ruletce pada wygrana jedna liczba i jakim kosztem się to odbywa a tam szansa jak 1 do 37 . Ruleta dla mnie stanowi dość prosty i najlepszy model opisu działający na wyobraźnię.
Ale też masz ciekawe spostrzeżenia w swoim wpisie . ja to gdzieś również próbowałem ująć że powinno się do gry podchodzić od dwóch stron .
Dodawać liczby / zbiory ale i jednocześnie coś odrzucać dokładając do tego sensowną redukcję i kupę kasy rzeczywiście przy pewnej dozie szczęścia można coś wygrać .
Tak Lotto to jeszcze zbyt wysoko podniesiona poprzeczka finansowo wymaga gdzieś w okolicach 20 razy więcej .
Chyba że ma się szczęście .Czego Wam i sobie jeszcze życzę .

Ja jednak skoryguję Twój optymizm i powiem że za 100PLN też trzeba mieć dużo szczęścia no może 80 razy mniej niz z 1,25 PLN

=========>>
BTW tak rzuciłem na LC i porównałem z kalkulatorem te Twoje 21 liczb to w bazie losowań niespecjalnie dobry zestaw ALE DLA PRZYSZŁOŚCI NIE MA TO ŻADNEGO ZNACZENIA !!!!
ten wystąpił chyba 46 razy a z La Joli znalazłem takie co wystąpiły po 71 ,74 ale też 39 i 40 razy .

P.o.z
zen

Postprzez hutmen » Śro Lip 21, 2010 12:50 am

witam na krótko - proszę o nie analizowanie podanych 21 liczb gdyż wziąłem je z sufitu - w celu ukazania możliwości mojej metody
hutmen

Postprzez zen » Czw Lip 22, 2010 12:09 am

Hutmen to już moje skrzywienie zawodowe .Lubię się bawić zbiorami Czasami takie zbiory mnie do czegoś inspirują.
P.o.z
zen

Wróć do Lotto i zakłady bukmacherskie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość