EXred i inne programy do Minilotto

Forum bloga G-Lotto o lotto i zakładach bukmacherskich...

EXred i inne programy do Minilotto

Postprzez hutmen » Czw Lip 15, 2010 12:08 pm

Witam minilotkowiczów
Mój pierwszy program komputerowy do gier kupiłem w 1999 o nazwie TOLO. Ma on w sobie moduł do dl i ex .Posługuje się nim do dnia dzisiejszego mimo jego kilku wad ( DOS, brak wsparcia) co świadczy o jego funkcjonalności np. mogę zapisać jako plik na dysku permutacje pełną zbioru liczb wybranych w/g swoich kryteriów w dowolnym miejscu redukcji. Dzięki temu wybieram do pracy gotową zdefiniowaną wcześniej grupę np. 25 liczb natomiast w EXredzie za każdym razem musze daną grupę tworzyć na nowo.
Mam też uwagę do GMA - wydaje mi się że EXred źle działa przy wybraniu 6,7,8 liczb do redukcji pojawia mi się napis „Division by zero”. Opcja co prawda mało używana ale…
Ciekawy jestem opinii o innych programach ich funkcjonalności i przydatności no i nie dajmy GMA spocząć na laurach
hutmen

Miejscowość: Legnica

Re: EXred i inne programy do Minilotto

Postprzez zen » Czw Lip 15, 2010 6:39 pm

Hutmen
Czy to znaczy że Tolo generuje zestaw 25 liczb a w nim cała piątka ?
To była by rewelacja .
To świadczyło by że 16 razy poprawiasz swoje szanse ./Raczej nie wierzę w to chyba źle interpretuję .../
W innym temacie zadałem pytania nt. TOLO Odpowiedz gdzie Ci będzie pasowało.

P.o.z
zen

Postprzez xmen » Nie Lip 18, 2010 5:19 pm

Uważam że jest to błąd programu że nie generuje zakładów z mniejszej liczby liczb (minimum 9), powinien już generować z 6 liczb. Kolejnym problemem jest filtr Ruchoma np. wpada 2 z7 ale czasami ustawienie powoduje taka sytuacje że 1 z 2 daje 5 liczb wylosowanych natomiast 1 z 7 już nie. Pytanie gdzie mogę znależść program TOLO.
xmen

Postprzez hutmen » Pon Lip 19, 2010 1:23 am

Program "TOLO" był w sprzedaży około roku 2000 w wersji na dyskietce rozprowadzał go autor Stanisław Buras z Kielc. Moja licencja ma nr. 357 w górnym pasku programu są moje dane nazwisko imię adres. Instrukcja liczy ponad 200 stron. Myślę że autor wycofał się z tej działalności - w ostatnim liście do mnie z 2001roku pisał że choroba nie pozwala mu pracować na komputerze. Chciałem dodać instrukcje jako załącznik ale mam komunikat "Rozszerzenie doc jest zabronione" - nie wiem o co chodzi.
hutmen

Postprzez hutmen » Pon Lip 19, 2010 1:34 am

Witaj Zen
upały nie sprzyjają myśleniu i pisaniu chciałem tu dodać w formie załącznika instrukcje programu TOLO ale coś mi nie pozwala, jak chcesz to mogę wysłać na maila. Instrukcja jest obszerna i powinna odpowiedzieć na większość pytań , może też zainspiruje do nowych poszukiwań czego ci oczywiście życzę
hutmen

Postprzez zen » Pon Lip 19, 2010 10:13 am

Hutmen jeśli będziesz tak uprzejmy to wyślij na maila multihazard(małpa)wp.pl
małpa =@
Jestem ciekawy jaką naprawdę ma wydajność ten program .
Bo to jest tak że są takie programy/metody które podają nawet dość małe zbiory liczb i owszem bywają tam również maksymalne trafienia [u nas to =5] ale jest to rzadkość i nigdy nie wiesz kiedy.
Potem okazuje się że gdy tak podliczysz ilość faktycznych trafień w ilości użytych kombinacji nie odbiega to wcale od ilości wyliczonych przez kalkulator szans.
Zmierzam do tego by wyrobić w nas ten krytyczny nawyk określenia jak znacznie program czy metoda polepsza nasze szanse. względem kalkulatora.
P.o.z
zen

Postprzez portos29 » Wto Lip 20, 2010 10:20 pm

Witam
Mam problem z aktualizacją bazy wyników do EXred v2.0
portos29

Postprzez hutmen » Pią Lip 23, 2010 2:00 am

u mnie działa dobrze : XP+SP2, LO 10,5 + biblioteki NET Framework 4
hutmen

Postprzez xmen » Czw Sie 19, 2010 9:39 pm

Mam pytanie do admina w czym tkwi problem z aktualizacją w ex red? Zaktualizowałem do 17.08.2010 a program wpadł na pomysł i dane z 14.08.2010 zamienił na z 25.12.1996. Nie pomaga reinstalowanie programów (ex red i lotto organizer) a co najciekawsze sytuacja wystąpiła na 3 kompach - 2x XP i Vista (orginały z aktualizacjami). W pliku tekstowym wszystko gra - tylko program źle interpretuje. Do 12.08.2010 wszystko ok; z 17.08.2010 wszystko w porządku tylko z wynikami z 14.08.2010 kombinuje. Proszę o odpowiedź gdyż u uniemożliwia mi to używanie filtra Ruchoma.
xmen

Wróć do Lotto i zakłady bukmacherskie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości