Realne (?) mierniki skuteczności typowania

Forum bloga G-Lotto o lotto i zakładach bukmacherskich...

Realne (?) mierniki skuteczności typowania

Postprzez zen » Pon Lip 19, 2010 2:14 pm

"Chodzi mi to po głowie "od dłuższego czasu i dopiero ostatnio zaświtało mi że coś jest nie tak z tym typowaniem na stronach
Weźmy jako punkt odniesienia stronę Multipaśko jako najbardziej reprezentatywną dużo rankingów ,uczestników i dużą różnorodność .
Niby jest w czym wybierać jeśli wziąć tylko pod uwagę Multi Multi to prawie nic lub niewiele można mieć do zarzucenia czy do dodania .chociaż uważam że są ograniczenia .Zresztą multi się nie zajmuję bo jak pisałem w innym miejscu to tylko dla geniuszy ;-o))).
Natomiast Lotto i Mini wymagają odrębnej analizy i tu mogę spojrzeć krytycznie /zaznaczam iż jest to moje osobnicze spojrzenie w tym temacie - mogę się mylić / być może zgodzicie się z niektórymi moimi argumentami

Nadal w stosunku do Lotto i Mini odnieśmy się do tego co proponuje Paśko .
Mówi się tam tak :
Typerzy podajcie swoje 12 liczb do Looto lub Mini i te liczby jako zestaw wchodzą do rankingu .
I tu mam kilka pytań
Dlaczego 12 liczb a nie 10 lub 15 czy może 22 ? Czy dlatego że na kuponie był taki pełny system z 12 liczb ??
Czy ktoś zastanowił się jakie są tego szanse ??
Na tak ogromną ilość typowań okazuje się że typerzy nie byli lepsi niż wskazuje to zmodyfikowany kalkulator szans
Zmodyfikowany kalkulator szans uwzględnia świadome działanie typującego - i podnosi (obliczeniowo!) wskazywane szanse o jedno "oczko" do góry /jedną klasę wyżej/
Dlaczego jest ta sama ilość liczb(12) do typowania dla Lotto i MIni ??? { łatwinzna ? }
Czy nie można by w tym dodać opcji z uwzględnieniem wstawienia kilku/kilkunastu zestawów . Wówczas to oficjalnie mielibyśmy raport typu np typer zen trafił max 1 x 4 w 11 zgłoszonych zestawach

Inna rzecz to nierealność przyjętych jako norma tak mało liczebnych zbiorów .Moim zdaniem 21 dla mini to też mało.
[proszę wskazać mi takiego który w miarę regularnie trafiałby w w mini w zbiór nawet 27 liczb ] { miarę regularności odnosimy /porównujemy do kalkulatora szans }

A gdzie są ujęci typujący bdb np jedną , dwie trzy itd liczb i to chyba też powinno być stosowane nadmiarowo czyli
tak ja to się odbywa w realu .
że jak ktoś gra na "pewniaka" [1 liczba ] to wysyła ich kilka ja również z reguły na parki i trójki nie wysyła się tylko po jednej .
A przecież te rankingi powinny odzwierciedlać grę realną ..

Tu widzę pole do popisu dla Admina jeśli by miał coś takiego tu zaprowadzić . To jest typowa nisza i to jest rozwój
Jeśli Paśko nie zmodyfikuje swoich staroci to zostanie wyparty przez bardziej elastycznych .
Naczelną cechą tego typu rankingów powinno być jak najlepsze odzwierciedlenie sposobu aktualnych gier .
Uważam że powinniśmy dokonywać presji na tut. Admina i Paśkę może który z nich uświadomi sobie jakie to dla typujących jest ważne.

P.o.z.
tu powinienem podpisywać P.o.ł. [Pozdrowienia od łacha ;-o))) ]
zen

Re: Realne (?) mierniki skuteczności typowania

Postprzez Spoke » Wto Lip 20, 2010 3:13 am

A ja myślę, drogi Zen, że to nie miejsce na ocenianie strony i forum Pasko.
Na tym forum powinniśmy prowadzić dyskusję na temat gier, metod, statystyk itd.
Na Pasko, połowa forum to typy ludzi, które powinny być zawarte na stronie, tam mało kto już rozmawia o sposobach gier, wyliczeniach itd.
Dlatego ostatnimi czasy statystyki dyskusję błędy propozycję piszę tutaj, bo tam nikt nawet nie beknie jak wkleję coś ciekawego.
Nie wiem czy wszyscy o wszystkim już wiedzą czy nie rozumieją, a pewnie jest im to do niczego nie potrzebne .
Większość wybiera sobie liczby czy zdarzenia poprzez swoje jakieś tam zasady które nie wylewa na forum zbytnio.
Spoke

Postprzez zen » Wto Lip 20, 2010 11:56 am

Spoke a dlaczegóż to ??? nie mogę odnieść się do tego co jest , co istnieje , i funkcjonuje nawet lepiej niż gdziekolwiek .
Co masz do Paśki przecież to taki sam człowiek jak każdy inny tyle że zbyt spolegliwy .Wielu mu dużo zawdzięcza .
A klimat tej i tamtej strony tworzą ludzie tacy sami i nawet ci sami zarówno czytający /nieraz piszący tu i tam. Widocznie trzeba gdzieś wyładować swoje frustracje.
Uważam że dobrze mieć swój punkt odniesienia może też wzorować się na innych udoskonalając swoje- to jest postęp .
Spoke a co zrobisz? gdzie pójdziesz jeśli to forum zostanie zamknięte? {Niemożliwe ?}

O rozmowach nt. sposobów już gdzieś pisałem okazuje się że to nie te czasy .Ludzie się "pozamykali"
Obawiam się że ja nie znam jeszcze mnóstwa metod jakimi ludzie chcą dojść do celu a znam już tego ogrom .
Miałem kontakty z wieloma z nich i co inny gracz to naprawdę inna metoda . A każda metoda miała swoją logikę.
Nawet w życiu bym nie pomyślał że można tak odmiennie podchodzić do tego samego zagadnienia .
Problem polega na tym że człowiek nie jest alfą i omegą nie potrafi wszystkiego jednocześnie .Dlatego powstaje wiele grup nieformalnych w których gracze uzupełniają się swoimi umiejętnościami .
Jako przykład podam Ci swoich znajomych z USA jest wśród jeden z nich bystry w w Supermapie który to wyczuwa i potrafi odrzucić kilkanaście liczb z tych tanich gier podobnych do naszego Mini drugi wspaniale filtruje i redukuje a trzeci ma ten dar wyboru albo z LC lub Supermapy pary liczb .. I naprawdę mają oni swoje osiągnięcia . Ale jest tak że mimo kasy jaką zdobyli żaden z nich osobno nie daje rady zrealizować tego co robili wspólnie . Osobno ponoszą tylko dotkliwe straty.
Wynika z tego to że ludzie mają do niektórych spraw jakieś lepsze predyspozycje ale to nie wystarcza

Jak coś ciekawego wklejasz to tylko Ty o tym wiesz tylko Ty to czujesz musiałbyś dawać wyczerpujące opisy a i tak chciała by to poznać tylko część czytających która akurat jest "w fazie " zaciekawienia "tym" i choć trochę podobnie podchodząca do tego samego zagadnienia . .

Spoke napisał(a):Większość wybiera sobie liczby czy zdarzenia poprzez swoje jakieś tam zasady które nie wylewa na forum zbytnio.

Większość już wie że gdy cokolwiek ogłoszone zostanie to nie wróci do niej w postaci przetworzonej ani choćby słowami dziękuję czy "pocałuj mnie w d..."
Więc dla jakiej idei ???
Swoje już spłaciłem na różnych forach .Wystarczy !
Niech ktoś udowodni przedstawi argumenty że nie mam racji że ja powinienem się podzielić z całym światem tym co wiem co posiadam oczywiście poza wiedzą nabyta i zastrzeżoną od innych .
Ostatni akapit mógłby być kanwą odrębnego tematu .

zen to aspołeczny typ egoista po prostu świnia
P.o.z
zen

Postprzez Spoke » Wto Lip 20, 2010 7:03 pm

Hehe , pewnie, że jak zamkną to forum to będę musiał iść gdzie indziej, na Pasko nie jest mi źle, ale brakuje mi dyskusji i wymiany doświadczeń.
Jedynie na priv z kilkoma osobami z forum można porozmawiać o metodach, wymienić się czymś przyzwoitym.
Jestem zarejestrowany na kilku forach i na wszystkich staram się udzielać.
Tylko boli mnie to, że właśnie ludzie się pozamykali, ale z drugiej strony nikt publicznie i za darmo nie będzie sypał metodami
do których dochodził przez jakiś okres czasu.
Ja jeszcze jestem laikiem w tej dziedzinie, swoje statystyki wylewam na forum, głównie po to aby się podzielić z jeszcze większymi laikami swoją pracą
a eksperci wskazują mi błędy za co jestem wdzięczny.

I nigdy nie miałem nic do Paśko, jestem tam bo jest tam dużo ludzi, tylko większość podaje tylko typy a nie dyskutuje o metodach.
Spoke

Postprzez zen » Wto Lip 20, 2010 10:14 pm

Spoke
żeby tylko jeszcze podawali tylko te typy swoje to nie było by tak źle ....
Moim zdaniem sama żółć tam płynie /a wyjątki też są jak wszędzie/
P.o.z
zen

Postprzez zen » Czw Lip 22, 2010 12:15 am

Tak mi się nasunęło że strona Paśki jest b potrzebna .
Bo gdzież mają zdobywać pierwsze szlify neofici ??? Tam jest przedszkole.
Potem gdy "obrastają w piórka " zaczynają rozglądać się po internecie w poszukiwaniu czegoś poważniejszego trudniejszego itd.

Poza tym strona Paśki to kawiarnia gdzie mają wszyscy dostęp a zarazem słup ogłoszeniowy i jest OK!

P.o.z
zen

Postprzez Spoke » Pią Lip 23, 2010 8:39 pm

No tak racja.
Tam przyjmują każdego bez względu na to ile ma lat, czy umie liczyć do 10, czy wie co to progresja czy nie.
Multipasko to moje dzieciństwo. Poznałem tam kilku wartościowych ludzi, którzy wiele mnie nauczyli, pokazali błędy,
czasami nawet zaprowadzili za rączkę do celu by jakiś aspekt do mnie dotarł.
Tam poznałem nauczycielkę Kurkę, moją bogini od cyferek .
Spoke

Postprzez zen » Nie Lip 25, 2010 1:35 pm

Spoke też masz dużo racji .
Gdy ja użyłem określenia przedszkole to po zastanowieniu się pomyślałem też o "profesorach" . Ale w przecież w przedszkolu powinni być też i WYCHOWAWCY . i chwała im za to że tam są , że mają cierpliwość tłumaczenia i chęć dzielenia się swoimi wiadomościami.
Myślę że tym doprecyzowaniem swojego porównania strony Paśki usunąłem wątpliwości co do moich intencji.
Przecież ja też tam pilnie śledzę przynajmniej niektóre tematy , lub wpisy niektórych użytkowników tego forum .

P.o.z
zen

Wróć do Lotto i zakłady bukmacherskie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość