"Chodzi mi to po głowie "od dłuższego czasu i dopiero ostatnio zaświtało mi że coś jest nie tak z tym typowaniem na stronach
Weźmy jako punkt odniesienia stronę Multipaśko jako najbardziej reprezentatywną dużo rankingów ,uczestników i dużą różnorodność .
Niby jest w czym wybierać jeśli wziąć tylko pod uwagę Multi Multi to prawie nic lub niewiele można mieć do zarzucenia czy do dodania .chociaż uważam że są ograniczenia .Zresztą multi się nie zajmuję bo jak pisałem w innym miejscu to tylko dla geniuszy ;-o))).
Natomiast Lotto i Mini wymagają odrębnej analizy i tu mogę spojrzeć krytycznie /zaznaczam iż jest to moje osobnicze spojrzenie w tym temacie - mogę się mylić / być może zgodzicie się z niektórymi moimi argumentami
Nadal w stosunku do Lotto i Mini odnieśmy się do tego co proponuje Paśko .
Mówi się tam tak :
Typerzy podajcie swoje 12 liczb do Looto lub Mini i te liczby jako zestaw wchodzą do rankingu .
I tu mam kilka pytań
Dlaczego 12 liczb a nie 10 lub 15 czy może 22 ? Czy dlatego że na kuponie był taki pełny system z 12 liczb ??
Czy ktoś zastanowił się jakie są tego szanse ??
Na tak ogromną ilość typowań okazuje się że typerzy nie byli lepsi niż wskazuje to zmodyfikowany kalkulator szans
Zmodyfikowany kalkulator szans uwzględnia świadome działanie typującego - i podnosi (obliczeniowo!) wskazywane szanse o jedno "oczko" do góry /jedną klasę wyżej/
Dlaczego jest ta sama ilość liczb(12) do typowania dla Lotto i MIni ??? { łatwinzna ? }
Czy nie można by w tym dodać opcji z uwzględnieniem wstawienia kilku/kilkunastu zestawów . Wówczas to oficjalnie mielibyśmy raport typu np typer zen trafił max 1 x 4 w 11 zgłoszonych zestawach
Inna rzecz to nierealność przyjętych jako norma tak mało liczebnych zbiorów .Moim zdaniem 21 dla mini to też mało.
[proszę wskazać mi takiego który w miarę regularnie trafiałby w w mini w zbiór nawet 27 liczb ] { miarę regularności odnosimy /porównujemy do kalkulatora szans }
A gdzie są ujęci typujący bdb np jedną , dwie trzy itd liczb i to chyba też powinno być stosowane nadmiarowo czyli
tak ja to się odbywa w realu .
że jak ktoś gra na "pewniaka" [1 liczba ] to wysyła ich kilka ja również z reguły na parki i trójki nie wysyła się tylko po jednej .
A przecież te rankingi powinny odzwierciedlać grę realną ..
Tu widzę pole do popisu dla Admina jeśli by miał coś takiego tu zaprowadzić . To jest typowa nisza i to jest rozwój
Jeśli Paśko nie zmodyfikuje swoich staroci to zostanie wyparty przez bardziej elastycznych .
Naczelną cechą tego typu rankingów powinno być jak najlepsze odzwierciedlenie sposobu aktualnych gier .
Uważam że powinniśmy dokonywać presji na tut. Admina i Paśkę może który z nich uświadomi sobie jakie to dla typujących jest ważne.
P.o.z.
tu powinienem podpisywać P.o.ł. [Pozdrowienia od łacha ;-o))) ]