Lotto Organizer 10.5: Pytania, problemy, sugestie

Forum bloga G-Lotto o lotto i zakładach bukmacherskich...

Lotto Organizer 10.5: Pytania, problemy, sugestie

Postprzez admin » Wto Cze 15, 2010 12:41 pm

Temat do dyskusji o programie Lotto Organizer 10.5.

Masz pytanie o Lotto Organizera? Zadaj je tutaj.
Zauważyłeś błąd w programie? Napisz, co się dzieje w momencie zawieszenia programu.
Potrzebujesz pomocy technicznej? Opisz swój problem w tym temacie.
Chciałbyś coś zasugerować do kolejnej wersji? To jest właściwe miejsce.

Zapraszam do dyskusji o Lotto Organizerze 10.5 :-)
admin
Site Admin

Re: Lotto Organizer 10.5: Pytania, problemy, sugestie

Postprzez mirdominik » Śro Cze 16, 2010 1:54 pm

Witam
Jestem początkujący na tym Forum - mam problem we właściwym
prognozowaniu MM parzyste oraz mmplus cztery zakresy
Pozdrawiam
mirdominik

Postprzez admin » Śro Cze 16, 2010 5:47 pm

mirdominik napisał(a):Jestem początkujący na tym Forum - mam problem we właściwym prognozowaniu MM parzyste oraz mmplus cztery zakresy

Witaj :-) Jakie *konkretnie* masz problemy?
admin
Site Admin

Postprzez Kurka » Śro Cze 16, 2010 8:24 pm

Może w LO 11 dodasz funkcje przydatne do gry 49's .
Była by to ogromna zaleta tego programu dla osób , które chcą pobróbować swych sił w bardziej równych zawodach niż walka z wiatrakami naszego narodowego organizatora. Nierówa walka :)

Duży problem to baza losowań , szczególnie niesortowana .
Awatar użytkownika
Kurka

Postprzez admin » Czw Cze 17, 2010 10:10 pm

Kurka napisał(a):Może w LO 11 dodasz funkcje przydatne do gry 49's .
Była by to ogromna zaleta tego programu dla osób , które chcą pobróbować swych sił w bardziej równych zawodach niż walka z wiatrakami naszego narodowego organizatora. Nierówa walka :)

Duży problem to baza losowań , szczególnie niesortowana .

Mogę pomyśleć. Jak jest jakaś strona, to wyniki zawsze można "zaciągnąć" z sieci, ale o tym, czy będą sortowane czy nie, zdecyduje baza losowań gry, bo ja irlandzkiej telewizji nie oglądam ;-) Anyways na razie nie planuję wydawać LOrga 10.6, bo mam inne sprawy na głowie, a program działa OK. Czas pokaże :-)
admin
Site Admin

Postprzez Kurka » Czw Cze 17, 2010 11:58 pm

baza losowań niesortowanych jest ale są w niej BYKI np : brak losowania , zdublowane losowanie dwa razy - więc automatyczne pobieranie może mieć z tym problem (nie wiem) :
http://webmon9.betfred.com/numbers/resu ... slng=SIS49

sortowane chyba bez zastrzeżeń :
http://www.49s.co.uk/49s/49sLatestnumbe ... fault.aspx

Nadałam już numer 11 - ponieważ wiem że czas goni nas i wcześniej pewnie będą poprawki wersji obecnej 10,5 (czyli 10,6) ale kiedyś przeskok na nr 11 może przynieść od razu pewną innowację .
Nawet jeśli myślisz o forum poważnie , to zauważ , że na zielonym forum dominują TYPY ale dla LOTTO a TU mogą mieć konkurenta w postaci 49'S .
Jednak musi być wsparcie techniczne w postaci możliwości pobrania bazy losowań w pliku txt czy csv file itp + LO 11 + automatyczne analizy ostatnich X losowań (np 50) itp.
Awatar użytkownika
Kurka

Postprzez admin » Pią Cze 18, 2010 3:50 pm

Kurko, numer 11 pojawi się wraz z pierwszym wydaniem programu w roku 2011 ;-)

Numeracja Lotto Organizera wygląda następująco:

[skrócony numer roku].[kolejny numer wydania]

Czyli Lotto Organizer 10.5 oznacza piąte wydanie w roku 2010 ;-)

A póki co za mało osób zgłasza zapotrzebowanie na obsługę innych gier, niż tradycyjne, rodzime "parzyste", więc nie ma ich w Lotto Organizerze. Jak na razie Ty jedyna optujesz za 49, a Zen za Lotto.de. To za mało, żebym siedział nad rozwijaniem tych funkcji w *bezpłatnym* Lotto Organizerze ;-)
admin
Site Admin

Postprzez Kurka » Pią Cze 18, 2010 8:06 pm

Zobacz na zielone forum ile osób typuje 49's , a wyobraź sobie że na owym forum pojawiają się mapy dla tej właśnie gry - takie same jak są dla polskich gier. Admin zielonego forum dopiero po roku dość intensywnej gry u buka Betgun na zakresy, parzyste /nieparzyste itp uruchomił tam typowania na opcje dostępne w betgun.
To świadczy o tym że admin chcę by forum się rozwijało ale nie wiele robi w tym celu , rok zwłoki !!!
Ty jeśli chcesz przyciągnąć to nie masz szans konkurować na tle gier polskich , ale 49's to gra jak Lotto czy Minilotto a dzieki temu że jest dwa razy dziennie to gra jak Multi .
W bet 365 jest opcji gier porównywalnie wiele jak w betgun.
Ale w bet 365 marża buka to 9% średnio , bo są opcje gdzie zarabia 7% a i są gdzie ponad 10% ,
natomiast betgun zarabia od 12,5% do 15% tj praktycznie o 100% większa marża !!!
O przepraszam jedynie na zakład :
suma wylosowanych liczb : -810,5+
marża wynosi 10% i jest najmniejsza w betgun.

Oprócz gry 49's są tam (bet365) inne , ale ta jest szybka - 2 razy dziennie.
Nie widzisz w tym szansy na rozwój od zera do forum porównywalnego z innymi które istnieją lata.
Ale coś musi przyciągnąć ludzi i tego czegoś nie zrobią sami forumowicze.
Awatar użytkownika
Kurka

Postprzez admin » Pią Cze 18, 2010 8:22 pm

Dobrze piszesz, Kurko. Pomyślę nad tym przez weekend. A w zasadzie o 49 można na forum rozmawiać już teraz. Kwestia chyba tylko dodania obsługi tej gry do Lotto Organizera :-)
admin
Site Admin

Postprzez Kurka » Pią Cze 18, 2010 8:32 pm

Jeśli się nie mylę to w bet365 jest również Lotto.de pod nazwą : Loteria niemiecka
Tak więc dla Zena ;)
Program programem, można go powoli tworzyć , ale mapy, statystyki, wykresy !!! , bazy danych na forum to proste i zrozumiałe informacje przyciągające ludzi , sam program jednemu nie leży bo czegoś nie ma inny nie umie go obsłużyć bo za dużo funkcji itp.
Podstawowe , czytelne informacje to więcej warte niż darmowy program który nie każdy rozumie.
Awatar użytkownika
Kurka

Następna

Wróć do Lotto i zakłady bukmacherskie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość